Chytré hraní Poradna a blogPoradna

Vhodná hračka pro roční dítě

Vhodná hračka pro roční dítě

Dotaz

Dobrý den,
ráda bych své neteři, která teď oslaví 1.rok pořídila hračku, která pro ni, vzhledem k jejímu věku, bude nejvhodnější a bude rozvíjet její aktuální schopnosti - je velmi chytrá a vnímavá, chodí bez problému, jednou jí něco ukážete a ona to hned správně zopakuje ... :) Mohli byste mi, prosím, poradit, jaké hračky by byly vhodné a smysluplné? Děkuji moc za odpověď :)

Odpověď

Dobrý den,
děkujeme za dotaz, rádi poradíme. Jak popisujete neteřinku, tak je doopravdy moc šikovná a proto určitě zvládne i malinko obtížnější hračky. V tomto věku je rozhodně vhodné rozvíjet jemnou motoriku a zraková rozlišování.

Doporučila bych např. stavební kostky s figurkami zvířátek. V mladším věku neteř využije kostky klasicky ke stavění a procvičí si tak jemnou motoriku. Kostky jsou vyrobeny z tvrdého kartónu, takže nemusíte mít strach, že by si dřevěnou kostkou ublížila. Později se naučí pojmenovat přiložená zvířátka a až bude starší pomůžou ji kostky i s počítáním do šesti.

Dále by jistě šlo použít Zatloukadlo. Tuto hračku sice malá pravděpodobně nebude ovládat hned, ale za pár měsíců už jistě pochopí princip hry. Děti tato hračka většinou velmi baví, procvičí si při jejím hraní ručičky a nenásilnou formou se začnou učit barvy. Po úderu malým kladívkem vyletí dřevěný kolík a to je pro ně ta největší zábava. Kolík i zatloukadlo jsou vyrobeny z kvalitního dřeva, ale nejsou těžké, takže dítěti neublíží.

Pro více inspirace se můžete podívat i na náš facebook, kde jsou uvedeny další hračky, které by šly využít.

Za tým chytrého hraní

Iva Štenglová


zobrazit ... Zatloukadlo - učení barev (224 Kč)
zobrazit ... Facebook Chytrého hraní