Duha

Hra, která učí poznávat barvy, pojmenovávat věci či zvířata a trénovat paměť. Hra, u které se pobaví celá rodina. ... více »

299,-
Skladem

Informace o zboží Duha

Duha

Skvělá didaktická hra pro děti předškolního věku byla oceněna nejen "Asociací klinických logopedů", ale také titulem "Správná hračka". 

Duha procvičuje zrakové vnímání, malé děti učí poznávat barvy a pojmenovávat předměty a zvířátka, větší děti si procvičí paměť, rozvíjejí slovní zásobu, logické myšlení a schopnost soustředění.


Duha nabízí hned několik herních variant a dají se tak přizpůsobit věku dítěte. 

Jak se hraje?

  • Pro nejmenší děti - skládačka. Děti pokryjí celou duhovou plochu kolečky tak, aby v každém barevném poli bylo šest koleček stejné barvy jako má pole. Při pokládání obrázků je dítě vždy pojmenuje a zdůrazní barvu. Žlutá kačenka, zelený hrášek. A nezoufejte, pokud se dítě plete. To se stane každému:-).

  • Hodné obrázky - varianta k procvičování paměti. Kolem hrací plochy rozložíme všechny kartičky obrázkem nahoru. První hráč si vezme kartičku, pojmenuje obrázek, a položí ji obrázkem dolů na pole příslušné barvy. Postupně tak hráči položí na každé pole jedno kolečko. Obrázky jsou hodné a proto zůstávají ve svých polích. Doufejte, že jste se dobře dívali a všechno si zapamatovali, protože teď se ukáže:-). Nejmladší hráč hodí duhovou kostkou a hádá, co je podle něj na kartičce, která leží v daném poli. Pokud odpověděl správně, hurá. Může si kartu vzít a na její místo dá další. Pak znovu hodí kostou a hádá další barvu. Pokud si hráč obrázek nezapamatoval správně, přichází na řadu další. Ten, kdo nasbírá nejvíce koleček, vyhrál a je "Duhovým králem".

  • Vzdorovitá kolečka - hraje se stejně jako předchozí varianta s tím rozdílem, že kolečka jsou vzdorovitá a neposlouchají, vůbec se nedrží svých barevnýcch polí.

Z druhé strany duhové hrací plochy najdete vyobrazeny všechny obrázky z karet. Můžete tak tuto stranu využít jak k pojmenovávání obrázků, tak i ke hře na postřeh. Dejte jednu kartu doprostřed a teď.. Kdo najde nejrychlej daný obrázek, vyhrává.