Vkládací dřevěný hrad

Známá třídící hra v krásném balení, které děti využijí i při dalších hrách. ... více »

449,-
Skladem

Informace o zboží Vkládací dřevěný hrad

Vkládací dřevěný hrad

Tuhle hru známe všichni a všichni jsme ji někdy hráli. Chytré hraní přináší novou variantu klasické třídící hry - vkládací dřevěný hrad.

Hrad je vyroben z masivního dřeva a barevně nalakován. Třídící hra obsahuje 9 kostek různých barev a tvarů. Kromě jemné motoriky si děti tedy mohou procvičit i zrakové rozlišování a naučit se základní barvy.


Barevný dřevěný hrad však najde jistě využití i pro pozdější dětské hry. Schováme do něj princeznu, bude tam bydlet rytíř nebo krásná čarodějka? To už je jen na dětské fantazii.

Jak se hraje?

Je to jednoduché. Dítě má za úkol vložit všechny kostky správnými otvory do hradu. Novinkou je deska, která je umístěna těsně pod střechou a slouží k tomu, aby si dítě zkusilo, že doopravdy vybralo správný tvar. Po jejím odebrání kostka v případě správné volby spadne dolů.


Odpovídá principům M. Montessori

Malé děti se učí za pomocí smyslů - děti vnímají okolní svět nevědomě prostřednictvím svých smyslů. Díky zraku, sluchu, čichu, chuti a hmatu dostávají do mozku informace o svém okolí. Informace, které díky nim získávají, jim pomáhají pochopit dění kolem nich. Mozek dětí stimulujeme tím více, čím více informací mu přes smysly pošleme. Dle Montessori principů dítě primárně rozvíjí své smysly od narození do 5 let. Obzvláště v tomto období je tedy zásadní, aby mohly věci osahávat, dotýkat se jich, poznat jejich povrch, barvu, tvar, zvuk a vůni. Jak uvádí M. Montessori, dobře rozvinuté smyslové schopnosti pomáhají později dospělým i v jejich profesi.

Doporučený věk

2 - 3 roky

Určené pro

kluky i holky

Doporučený počet hráčů

1

Obsah balení

Dřevěný hrad, 9 barevných kostek různých tvarů