Pexeso pro uši

Kdo má lepšího pamatováka na zvuky, děti a nebo vy? Zahrajte si s celou rodinou Pexeso pro uši a zjistěte to. ... více »

449,-
Skladem

Informace o zboží Pexeso pro uši

Pexeso pro uši

je zábava pro malé i velké. Hra vás přenese do světa zvuků, kde se musíte spolehnout jen na své uši. Stačí pozorně naslouchat, zapamatovat si zvuk kostky a její pozici a nalézt kostku, která zní stejně. Cílem hry je nasbírat co nejvíce dvojic stejně znějících kostek.

"Pexeso pro uši" učí děti pozorně naslouchat, soustředit se na jeden zvuk a zapamatovat si ho. Při hře dítě rozvíjí své sluchové vnímání a sluchovou paměť, což je důležité při rozlišování foneticky podobných hlásek. Hra je doporučována nejen pro děti s potížemi při mluvení jako pomůcka při učení správné výslovnosti. Doporučujeme ji i pro všechny děti předškolního věku, neboť rozvíjí jejich sluchové rozlišování. Také je to jedna z mála her, kterou mohou hrát i nevidomí.
Díky tomu, že jednotlivé dvojice kostek jsou označeny stejnou barvou, lze hru použít i jako klasické pexeso a procvičit při jeho hraní jednotlivé barvy.
Zajímavá je také varianta hry, kdy hráči použijí hrací desku a házecí kostku.

Hra získala, jako jedna ze tří oceněných hraček, Čestné uznání poroty Veletrhu hraček FOR TOYS 2010. Vzhledem k velkému počtu hodnocených hraček a jen třem výhercům, má toto ocenění opravdu vysokou hodnotu!

Hra je doporučována pro děti od 5 let, ale z vlastní zkušenosti mohu říci, že baví i děti mladší.

Odpovídá principům M. Montessori

Malé děti se učí za pomocí smyslů - děti vnímají okolní svět nevědomě prostřednictvím svých smyslů. Díky zraku, sluchu, čichu, chuti a hmatu dostávají do mozku informace o svém okolí. Informace, které díky nim získávají, jim pomáhají pochopit dění kolem nich. Mozek dětí stimulujeme tím více, čím více informací mu přes smysly pošleme. Dle Montessori principů dítě primárně rozvíjí své smysly od narození do 5 let. Obzvláště v tomto období je tedy zásadní, aby mohly věci osahávat, dotýkat se jich, poznat jejich povrch, barvu, tvar, zvuk a vůni. Jak uvádí M. Montessori, dobře rozvinuté smyslové schopnosti pomáhají později dospělým i v jejich profesi.

Doporučený věk

od 4 let

Pozn.: Hra je doporučována pro děti od 5 let, ale z vlastní zkušenosti mohu říci, že baví i děti mladší.

Určené pro

kluky i holky

Doporučený počet hráčů

2 - 3

Obsah balení

16 zvukových kostek, házecí kostka s barvami, hrací deska s barevnými poli 25,5x24,5x6 cm, trhací zápisník, český návod ke hře

Vyzkoušeno na vlastních dětech :o)