Chytré hraní E-shopObjevujeme svět kolem nás

Povídačky na cesty s dětmi 3 - 6 let

Povídačky na cesty s dětmi 3 - 6 let

Nová podoba jedné z našich nejprodávanějších her. Změnil se obal a název, super hra zůstává. A nyní navíc rozšířená o grafomotorická cvičení. ... více »

249,-
Běžně do 3 dnů

Informace o zboží Povídačky na cesty s dětmi 3 - 6 let

Povídačky na cesty s dětmi - 3 - 6 let 

Hra, u které se děti s rodiči, prarodiči či sourozenci učí a baví zároveň. Povídačky obsahují zábavné i naučné otázky, na které jste se ještě možná nestihli zeptat. Hra podporuje otevřenost a upřímnost v rodině. Děti si vyzkoušejí, jak reagovat na situace, s kterými se můžou setkat i v reálném životě. "Kdy a proč si máme umývat ruce? Co uděláš, když se ztratíš? Můžeš odejít s někým cizím, koho neznáš?" I o těchto otázkách budete prostřednictvím Povídaček komunikovat. Zároveň rodiče či prarodiče poodhalí své zkušenosti a zážitky z dětství. Povídačky odkrývají 40 různých témat na čtyřiceti kartičkách doplněných barevnými obrázky, kde najdete 400 otázek a úkolů rozdělených do čtyř částí, které rozvíjejí osobnost předškolního dítěte:

  • povídání
  • dívání se
  • zpívání
  • vyprávění příběhů
  • grafomotorické úkoly

Otázky jsou koncipovány tak, aby otestovaly paměť a pozorovací talent, zlepšily vyjadřovací schopnosti, slovní zásobu dětí a zároveň rozvíjely jejich fantazii při vymýšlení a vyprávění vlastních příběhů, které obsahují tři předem stanovaná slova. Děti si zlepší přednes před ostatními a zapátrají v paměti po písničkách, které znají ze školky i z domova. Např. zazpívají písničku o sluníčku či s daným slovem. A pokud si nevzpomenou, nevadí, poradíte jim, nebo se podíváte na nápovědu. Otázky ke hře byly konzultovány s dětskou psycholožkou a speciální pedagožkou.


Hra je doporučována také řadou klinických logopedů pro zlepšení rozvoje řeči, paměti, tvoření vět, vyprávění, logického myšlení a zrakové percepce.


42 kartiček Povídaček je spojeno kovovou karabinou, díky které je můžete brát všude sebou. Nevíte, jak zabavit děti u doktora, ve vlaku a vůbec při jakémkoliv čekání? Stačí jen mít Povídačky připevněné k tašce, vyndat je a nechat se s dětmi vtáhnout do hry. Kartičky jsou potažené laminem, dají se tedy snadno popsat přiloženým mazacím fixem. Snadno je otřete vlhkým hadříkem a hrajete dál. 


Vhodné i do dětských kolektivů.

Jak se hraje?

Cílem hry není vítězství, ale lepší porozumění, vzájemné povídání, zábava, zpívání a vyprávění vlastních příběhů. Hru hraje minimálně 1 dospělý a 1 dítě - nejlépe ve věku 3–6 let.


  • Začíná nejmladší hráč, který odpovídá na první otázku v části Povídej. Dospělý mu otázku přečte a pro představu se dítě podívá na obrázek po pravé straně. Potom dospělý odpovídá na svoji otázku na stejné kartě. Pokud hru hraje více dětí, odpovídají nejdříve všechny děti a nakonec dospělý.
  • Potom všichni pokračují k další části hry nazvanou Dívej se. Dítě i dospělý si pozorně prohlédnou obrázek po pravé straně (dospělý v duchu počítá do deseti), potom si dítě vybere číslo od 1 do 5 a odpovídá na vybranou otázku. Dospělý by měl odpovědět správně na všech 5 otázek.
  • Další část hry je nazvaná střídavě Zpívej nebo Vyprávěj. V části Zpívej si dítě nejdříve vzpomíná na písničku, která má v textu dospělým přečtené slovo. Pokud dítě neví, zkouší vymyslet píseň dospělý. Pro případ nouze je zde nápověda písně, která je uvedena na stejné kartě dole obráceně. V části Vyprávěj se nejprve dítě snaží dle své fantazie vymyslet krátký příběh, který bude obsahovat 3 předem stanovená slova. Potom zkusí příběh vymyslet se stejnými třemi slovy i dospělý, ale příběh musí být ještě více rozvinutý, napínavý a poutavý. 
  • Kartičky s pestrými úkoly pro procvičování grafomotoriky. Mazací černý fix pro dokreslování, dopisování a možné mazání při procvičování grafomotorických a vizuomotorických cvičení. 
  • Hra se hraje tak dlouho, dokud vás bude bavit. Může to být 10 minut i 2 hodiny.

Doporučený věk

3 - 7 let

Pozn.: Doporučené pro děti od 3 do 6 let

Určené pro

kluky i holky

Doporučený počet hráčů

2 - 4 hráči

Obsah balení

42 obrázkových kartiček s otázkami a úkoly spojené kruhovou karabinou, mazací fix

Vyzkoušeno na vlastních dětech :o)